Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerdeki 'Adalet' ve 'Hukuk Büro Yönetimi' ön lisans programlarının dönüştürülerek, yerine 'Mahkeme Büro Hizmetleri', 'Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri' gibi programların açılabilmesine karar verdi. YÖK, bu kararın, gençlerin yükseköğrenim süreçlerinde elde edecekleri kazanımlarla mezuniyet sonrası daha yüksek istihdam imkanlarına kavuşabilecekleri yeni programların inşa edilmesi çerçevesinde alındığını açıkladı.

Adalet Bakanlığının "İnsan Hakları Eylem Planı" çerçevesinde, yükseköğretim kurumlarında bulunan Adalet (açıköğretim) ön lisans ve uzaktan öğretim ön lisans programlarının 2022 yılında durdurulduğunu hatırlatan YÖK, Adalet ve Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği ön lisans programlarının 'Mahkeme Büro Hizmetleri' programına dönüştürülmesine karar verildiğini belirtti.

Açıklamada, dönüştürülen programlarda kayıtlı öğrencilerin statülerinde ve öğrencilik haklarında bir değişiklik olmadığı ve haklarının koruma altında olduğu ifade edilirken, yeni açılan ön lisans programlarına dikey geçişin mümkün olduğu vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi