Gelecek Partisi Keskin Belediye Başkan Adayı Şabab Yücel Gedikali İlçedeki SODAM, Halk eğitim merkezi, KYK kız yurdu, Keskin Devlet Hastanesi bayan personelini ziyaret ederek 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutladı.

I M G 20240308 W A0092Gelecek Partisi Keskin Belediye Başkan Adayı Şabab Yücel Gedikali yaptığı açıklamada " ABD'de 8 Mart 1857'de yaşanan olaylara dayanıyor. Daha iyi çalışma koşulları talep eden 40 bin kadın işçinin grevi sırasında polisin işçileri tekstil fabrikasına kilitlemesinin ardından çıkan yangında 129 kadın işçi hayatını kaybetti.

O günden bu güne dünyada ve ülkemizde kadınların çilesi  bitmiyor, her şeye rağmen kadınların mücadeleside bitmiyor.I M G 20240308 W A0093

Kadın belediye başkan adayı olarak, benimle birlikte mücadele eden kadın yönetim kurulu ve encümenlerimizin ve bize destek veren, canı gönülden bizi destekleyen kadın seçmenlerimizin 8 mart dünya kadınlar günü olarak kutlanıyor.Halk eğitim merkezi, KYK kız yurdu, Keskin Devlet Hastanesi bayan personelini ziyaret ederek 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutladık."dedi.

Kaynak: Haber merkezi