D S C1215

Kırıkkale'nin merkezinde, 2011 yılından bu yana hizmet veren Café 77, şehrin keyif dolu durağı haline geldi. Sahibi Fatih Özer, dükkanının adını uğurlu rakamı olarak gördüğü 77'den esinlenerek koymuş. Bu rakamın hayatında hep önemli bir yere sahip olduğunu ve işletmesine de şans getirdiğine inanıyor.

D S C1213

Çay ocağı işletmek, uzun saatler ve stresli anların yanı sıra güzel sohbetler ve ilginç anılarla dolu bir deneyim olarak tanımlanıyor. Fatih Özer, "Hizmet sektörünün kalbinin burada attığını düşünüyorum. Müşterilerimizin çoğunluğunu yetişkin ve genç kesim oluşturuyor. Sabah ve öğlen saatlerinde genellikle yaşlı kesimden müşteriler gelirken, öğleden sonra ve akşam saatlerinde gençler daha fazla rağbet gösteriyor." diyor.

D S C1202

Müşterilerin genellikle Kırıkkale'nin güncel gündemini konuşmayı tercih ettiğini belirten Özer, özellikle erkek müşterilerin futbol, ikili ilişkiler ve eğlence konularına ilgi gösterdiğini ifade ediyor.

Özer , işletmesindeki içecek fiyatlarının diğer işletmelere nazaran daha uygun olduğunu dile getiriyor.  Dükkanındaki en çok tutulan içeceğin çay olduğu söyleyen Özer , Kırıkkale'deki vatandaşları dükkanına çay içmeye davet ediyor.

Café 77'nin en büyük zorlukları arasında mesai saatlerinin uzunluğu, nitelikli eleman bulma sıkıntısı ve müşteri memnuniyetini sağlamak yer alıyor. Özer, "Çalışmak zor olabilir ancak müşterilerimizin mutluluğu ve keyfi için her türlü zorluğa katlanırız." diyor.

D S C1199

Özer, işletmede yaşadığı en ilginç olayı da paylaşıyor: "Bir vatandaş  bir gün tuvalet ihtiyacı için dükkanımıza geldi. Ancak beklenmedik bir şekilde pisuvara  büyük tuvaletini yapması, hem beni hem de dükkanımıza gelen diğer müşterileri oldukça şaşırtmıştı. Bu tür anlar, işletmecilikte karşılaşılabilecek en ilginç ve beklenmedik durumları yaşamanızı sağlar." Bu olaydan sonra Özer  bu durumu yapan kişinin gelip özür dilemesini beklediğini, fakat gelmediğini dile getirdi.

Dükkanda yaşanan bir başka ilginç olay ise bir vatandaşın dükkanın önündeki masada otururken bacağına yorgun kurşun gelmesi. Bu olay hem dükkandaki müşterileri hem de  Özer'i çok endişelendirmiş. Kırıkkale'deki vatanlaşların düğün ,eğlence gibi etkinliklerde silah atmaması gerektiğini, bunun sonucunda bir çok can yanabileceğinin altını çiziyor.

Kaynak: Haber Merkezi