F B I M G 1714246824252

Artan hayat pahalından şikayetçi olan Kırıkkale halkı yeni belediye yönetimine önerilerde bulunmaya devam ediyor.

MAKAMLAR LOKANTA OLSUN

Kalehaber'e açıklamalarda bulunan vatandaşlar eski belediye başkanı Mehmet Saygılı'nın Büyükşehir Parkı'nın içinde yer alan Makine Kimya Sosyal tesislerinin yanındaki makam binası ile açıldığı günden beri hiçbir ciddi faaliyet yapılmayan kapalı tutulan Atatürk Bulvarı'ndaki Kırıkkale Evlerinin ve arkasındaki yine makam odasının Sosyal Tesis amaçlı kullanılmasını istiyor.

Tarihi Kırıkkale Evleri Nerede Nasıl Gidilir

Vatandaşlar Kırıkkale Belediyesi Evlerinin Kent lokantasına dönüştürülmesini isterken Atıl dükkanlarında hayata geçeceğini sosyal aktivitelerle zenginleşeceğini ifade ediyorlar.

Halktan talep.Kırıkkale Belediyesi Kent Lokantası açsın.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'da başlatmış olduğu Kent Lokantası'nın bir benzerinin Kırıkkale'de hayata geçirilmesi isteniyor.

Foto Grid 20240428 114711067

Bu arada İstanbul Belediyesi büyük rağbet gören Kent lokantalar zincirini açmaya devam ediyor.

Belediyelerin sosyal projeleri arasında olması gereken bu projenin Kırıkkale'de hayata geçirilmesi durumunda özellikle dar gelirli insanların yemek ihtiyacı için bir umut kapısı olacak.

İLK PROJESİ OLSUN

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kent lokantasında 4 çeşit yemek 40 tl'ye satılıyor. Vatandaşlardan büyük ilgi görüyor .Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bu projeyi örnekleyerek Türkiye'ye geneline yaygınlaştırılması ve ikinci Kent Lokantasının ise Kırıkkale'de açılması için vatandaşlar Belediye Başkanı Ahmet Önal'dan bu konuda adım atmasını bekliyorlar .

Özellikle 60.000 emeklinin şehir merkezine indiği zaman çoğu defa evine akşam aç gittiğini ifade eden vatandaşlar Kent lokantasının Kırıkkale için ihtiyaçtan ziyade bir mecburiyet haline geldiğini ifade ediyorlar .Kalehaber aracılığı ile bu taleplerini Belediye Başkanı Ahmet Önal'a ileten vatandaşlar başkan Önal'ın bu konuda adım atacağını umduklarına dile getiriyorlar.

KDV ARTIŞI

 Özellikle son hafta içerisinde Maliye Bakanlığının lokanta ve yiyecek satan yerlerde KDV düzenlemesi yaptıgından dolayı yakında yemek fiyatlarının artacagı endişesini yaşayan vatandaşlar Belediye Başkanı Ahmet Önal'ın bu taleplerini dikkate almasını istiyorlar.

Kaynak: Haber merkezi