C9E6B08F 513A 4Da9 89F6 0A6C6Baf5F87

Kırıkkale Valiliği himayesinde İçişleri Bakanlığının desteklediği ilimiz STKsından Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneğinin yürüttüğü ‘Dezavantajlı Kadınlara Yönelik Multidisipliner Uygulamalar-Bilimsel Araştırma Projesinin” katılımcılarından şehit anneleri, şehit yakınları ve girişimci olmak isteyen  kadınlara 3 Mayıs 2024’de Safranbolu-Amasra  Teknik-Kültürel Gezisi düzenlendi.

88Fdff4E 2D51 440C B32F 048Cfbc4E52A

Gezi programında katılımcılar UNESCO tarafından koruma altına alınan Tarihi Safranbolu’da  dünyanın nadir açık namazgahlarından olan ve güzel bir Safranbolu görüntüsü sunan Hıdırlık Tepesi’ni ziyaret edip, Eski Safranbolu’yu, Hükümet Konağı’nı, Saat Kulesi’ni fotoğrafladıktan sonra Safranbolu’nun Eski Çarşı’nı inceledi. Burada proje kapsamında “Üretimin iyileştirici gücününün” yansımaları olan kadınların el emeği göz nuru ürünlerini inceledi ve satış teknikleri, pazarlama  teknikleri hakkında bilgiler aldılar. Daha sonra doğa harikası Kristal Teras’a gidip vadiyi seyrettikten sonra, Amasra’da, Amasra Kalesi (Zindan Kalesi, Sormagir Kalesi) ve Roma Dönemi’nde yapılan Kemere Köprüsü ve Bizanslılar Dönemi’nde kilise olarak kullanılan Fatih Camii gezilerinin ardından,  bölgeye özgü olarak Tekstil Atölyesinde kadınların yöresel motifli dikilen kıyafetleri, hediyelik eşyaları inceleyip yerinde gözlem yaptılar.

Ad7B30Ec 3206 4689 90F9 Aa33Dc71F0D5

Dernek Başkanı Dr.Müzeyyen Özhavzalı :” Bu tarz teknik geziler projemizdeki şehit annelerimiz ve yakınlarını, diğer kadınlarla birlikte kaynaşmalarına, birbirlerine manevi ve psikolojik olarak destek olmalarını, yeni arkadaş ve dostlukların kurulmasına sebep olmaktadır. Ayrıca projemiz kapsamında proje ortağımız Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez Halk Eğitim ve Yahşihan Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ile Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyeleri ortaklığı ile açılan kurslarda hem mesleki olarak kendilerini geliştirmekte hem de üretimin iyileştirici gücü ile sosyal hayata entegrasyonlarına katkı verilmektedir.

C6E7D160 218C 4B9F A307 3A1B92B1A27C

 İçişleri  Bakanlığı Sivil Toplumlu İlişkiler Genel Müdürlüğünün STK olarak vermiş olduğu bu proje destekleri İlimiz ve ülkemiz dezavantajlı kadınlardan özellikle şehitler diyarı Kırıkkalemizin şehit anneleri, gazi eşleri ve yakınları için çok önemli bir katkıdır. İçişleri Bakanlığımıza başta olmak üzere tüm proje ortaklarımıza  ve Üniversitemizin güzel yürekli fedakar akademisyen hoca arkadaşlarıma verdikleri eğitimleri için çok teşekkür ediyorum. Üniversite-Kamu-STK ive Şehir işbirliğini en iyi uygulamalarından birisi olana projeyi gerçekleştirmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. İçişleri Bakanlığımızın yeni projelerimize desteklerini bekliyoruz. “ dedi. Katılımcılar kültürel, tarihi ve ekonomik yeni bilgileri öğrenmenin mutluluğu içinde Kırıkkale Valimize ve gezimize araç desteği veren Kırıkkale Endülüs  Akademisine ve Kırıkkale Üniversitesi Öğr.Üyesi Doç.Dr. Adem Yıldırım beye desteği için çok teşekkür ederek dönüş yaptılar.

Fd8Ea9E3 115F 4Eb5 Ab56 C853651Cc1E1

Kaynak: Haber Merkezi