Tüm Kamu Sen Konfederasyonu 1.Olağan Genel Kurulu, 14 Ocak 2024 Pazar günü Kocaeli'nde bulunan Genel Merkezde gerçekleşti.

İstiklal Marşımızın okunmasına binaen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Aziz Şehitlerimiz  için saygı duruşuna geçildikten sonra zorunlu organların seçimine gidilerek Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Merkez Denetleme Kurulu asil ve yedek üyeleri seçildi.

2-44

Genel Kurul’a katılan Tüm Kamu Sen Konfederasyonu Kırıkkale İl Temsilcisi Mete DEMİRBAŞ yapığı açıklamada: “Kurucu Başkanımız Yaşar HÜSEYİNOĞLU güven tazeleyerek Genel Başkan olarak seçildi. Seçimlerin ardından Genel Kurul gündemindeki konular görüşülerek karara bağlandı. Genel Başkan Yaşar HÜSEYİNOĞLU konuşmasında “İki yılı aşkın bir süredir Ali Cengiz oyunlarıyla meydana getirilen hukuksuzluklarla adalet mücadelesi veriyoruz. İlk önce 25.08.2021 tarihinde 6. Dönem Toplu Sözleşmesine eklenen %1 barajı ile sendikal özgürlüğe leke çalınmış olup verilen hukuk mücadelesinin ardından Danıştay 12. Dairesi tarafından ilgili baraj Anayasaya, uluslararası sözleşmelere ve 4688 sayılı kanunun 28. Maddesine aykırı olduğu gerekçeleriyle iptal edildi. Fakat tüm kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlüklerini tamamen yok etmeyi amaçlayanlar, emsali görülmemiş bir biçimde jet hızında bir kanun ile T.C. Anayasasına aykırı olan %2 barajını yine bir hukuksuzlukla zamanından önce 2023 Ocak ayından itibaren yürürlüğe aldırdılar. Anayasa Mahkemesine taşınarak iptali talep edilen %2 Barajı ile ilgili 11.01.2024 tarihinde Anayasa Mahkemesi tarafından gerçekleştirilen ilan ile %2 sendikal baraj hakkında yürürlüğün durdurulmasının talebinin 18 Ocak 2024 tarihli Genel Kurulda görüşülmesi gündeme alınmıştır. Geciken adaletin tecilli edeceği tarih kesinleşmiş olmakla birlikte sendikal özgürlüğün önündeki tüm barajlar yıkılacak, Ali Cengiz oyunları son bulacaktır. Bu süreç içerisinde konfederasyonumuza üye olan sendikalar ve üyelerimiz büyük bir dayanışma, birlik ve beraberlik örneği sergileyerek üstün bir mücadele vermişlerdir.

Bu demokratik hak mücadelesinde bizleri yalnız bırakmayan ve Genel Başkanlık görevini şahsıma layık gören tüm üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Daha fazla demokrasi, daha fazla çalışma barışı, daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla refah ve daha adil bir bölüşüm için yılmadan gayretlerimiz sürecektir.”sözlerine yer verdi.”

Haber: Yelda Kayhan

Kaynak: Haber Merkezi