Nostalji'nin adresi Ahılı Müzesi

F B I M G 1710438458666F B I M G 1710438450785

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas Ahılıdaki eski eşyaların müzesini gezerek müze sorumlusu Hüseyin Demirbilek'ten bilgi aldı.

Eski ikinci el eşyaların sergilendiği müzede vatandaşlar zaman zaman eski eşyalarla beraber hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.

Ahılıdaki eski eşya müzesi ilgi çekiyor.Kırıkkale'nin Ahılı köyünde bulunan kullanılmayan okulda sergilenen eski eşyalar ilgi toplamaya devam ediyor .

Uzun yıllardır köy ve pazardan topladıkları eski eşyaları kullanılmayan okulun salonunda sergileyen Hüseyin Demirbilek adeta geçmişi günümüze taşıyor. Resmi bir kimliği olmamasına rağmen müze ziyaretçilerin istediği takdirde Hüseyin Demirbilek tarafından açılarak rahatlıkla gezinebiliyor .

"Eski eşyaların ruhu vardır.: diyen Hüseyin Demirbilek bu işi oldukça severek ve istekli bir şekilde yapıyor. Yüzlerce eski eşya arasında insanlar ebelerinin, dedelerinin ve kendilerinin çocukluk yıllarına gidiyorlar .Hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Hüseyin Demirbilek müzedeki eşyaların kurulacak bir Kırıkkale Kent Müzesi'ne taşınarak daha sağlıklı ve geniş bir mekanda sergilenmesini istiyor.

Ziyaret boyunca Hüseyin Demirbilek dönem içinde kullanılan eski eşyaların kullanış biçimleri konusunda Vali Makas'a bilgi verdi.

Kaynak: Haber merkezi