Şehit Aileleri Ertuğrul Gazi'nin huzurunda

Kırıkkale'den  Çanakkale'ye giden şehit aileleri ve yakınları son derece duygusal bir tarihi gezi yaptılar.

Çanakkale savaşlarının yapıldığı siperleri gezen aileler müzeleri ziyaret ederek adeta Savaş günlerini yaşadılar. Şehit ailelere Çanakkale programından sonra Sögüt'de Ertuğrul Gazi'nin kabrini ziyaret ettiler.

BAKANLIK PROJESİ

Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle, Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği ,İç işleri bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilen ‘ Şehit aileleri ecdadıyla buluşuyor’ projesi kapsamında aileleri Çanakkale'de ecdadıyla buluştu.

F B I M G 1714939470738Gezi hakkında bilgi veren Vatan İçin Can Verenler Derneği Kırıkkale Şube başkanı Mümtaz Torunlu duygusal bir atmosferde yaptıkları gezinin son derece anlamlı olduğunu ifade etti. 

F B I M G 1714939456486

Torun'lu açıklamasının devamında "Proje kapsamında şehit ailelerimiz Kırıkkale vatan için can verenler Derneğimiz Kırıkkale Valiliği Sayın Mehmet Makas katkılarıyla proje kapsamında desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize başta teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Çanakkale şehitliğimizi ve tarihi yerlerimizi ziyaret ederek ailelerimize bir motivasyon olmuştur. Ayrıca Söğüt Ertuğrul Gazi türbesini ziyaret ederek çok güzel bir manevi Duygu olmuştur Çanakkale'de gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri tek tek ziyaret ederek Ecdadımızın çile çektiği bu vatan için ne gerekiyorsa yapmışlar bu vatanı bizlere emanet ederek kendilerini canlarını feda eden tüm şehitlerimize Gazilerimize minnettarız İnsanı yaşat ki Vatan yaşasın Çanakkale valimiz İlhami Aktaş'ın ziyaret ederek valimizin Selamlarını ilettik."şeklinde konuştu.

F B I M G 1714939449303

Kaynak: Haber merkezi