Kırıkkale Valisi Mehmet Makas düzenlemiş olduğu aylık basın toplantısında ilimizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kırıkkale Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ , İl Jandarma Komutanı  J. Alb. Barış Cücen, hazır bulunduğu toplantıda Kırıkkale İl Özel İdare Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının Kırıkkale’de yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ÖZEL İDARE’YE YENİ KAYNAK

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas Öğretmen Evi’nde yapılan basın toplantısında Kırıkkale İl Özel İdaresi’ni uzun süre rahatlatacak 94 dönümlük bir alanı hazırlamanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Vali Makas Kırıkkale’nin bürokrasi alanındaki gelişmeleri yakınen takip ettiklerini ve ilimizin gelecekte büyük bir ivme yakalayacak potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

KALETEPE ‘YE TESİS KAZANDIRACAĞIZ

Kaletepefoto

Vali Makas Kırıkkalegücü FSK’nın yeni yönetim yapılanmasını basından takip ettiğini belirtirken yaklaşan düğün sezonu dolayısıyla ateşli silahların düğünlerde atılmasına yönelik vatandaşları uyardıklarını ve tedbir aldıklarını vurguladı. Vali Makas Kırıkkale’nin sembolü Kaletepe’nin İl Özel İdaresi’ne geçmesi için girişimlerde bulunduğunu bakanlıktan ve Makine Kimya yetkililerinden olumlu cevap aldığını müjdelerken, bu alana çok masraf olmamak şartıyla yatırımlar yaparak Kırıkkale halkının hizmetine kazanmayı hedeflediklerini dile getirdi. Vali Makas bu konuda’’Kaletepe şehrimizin bir sembolüdür. Amacım Kırıkkale turizmine kazandırmak , sembol haline getirmek. Safranbolu’daki Hıdırlık Tepesi vari bir görüntü kazandırmak. Burayı hayata geçirmemiz durumunda Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Binasının da ileride kalkacağını düşünüyoruz. Bu gelişme hayata geçerse Kaletepe Cumhuriyet Meydanı , Nur Camii bir şehir silüeti haline gelir.’’ Şeklinde konuştu.

Yorgunmermifoto

KARAAHMETLİ’DE ARSA SATIŞI

Karaahmetlifoto

Vali Makas açıklamasının bir bölümünde İl Özel İdarelere kaynak sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını , Delice ve Yahşihan Kaymakamı’nın İl Özel İdareler içerisinde proje hazırladıklarını ifade etti. Kırıkkale’nin turizm beldelerinden Karaahmetli Köyü civarında 94 parça özel idareye ait arsa satacaklarını belirten Vali Makas emlakçılardan ve yöre hakkında bilgi olanlarda oluşan bir fiyat belirleme konusu kurduklarını da dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi