|
 |
Şevket ÖZSOY
|
|
Siyasetçi zeka sahibi olmalı, esprili, eleştiriye açık, Nüktedan olmalı, bilgisi görgüsü, nezaketi ve nezaheti ile örnek insan olmalıdır. Tıpkı rahmetli Osman Bölükbaşı gibi seçim meydanında söylediği şu tarihe geçen “sapı çok denesi yok hemşerilerim” sözü siyasi zekanın bir göstergesidir. Espri yapmak zeka işi muhakkak, Hele hele espri yapan siyasetçi ise o gerçek siyasetçidir.
Rahmetli Osman Bölükbaşı ile İsmet Paşa bir uçak yolculuğunu beraber yaparlar. Yanlarında da torunu, İsmet Paşa torununa derki git Osman amcandan para iste. O da gelip Osman amca bana para verirmisin der. Ne yapacaksın oğlum parayı?
-Köylülere atacağım sevinsinler der .
Osman Bölükbaşı cevabı patlatır :
-Git dedeni at bütün Türkiye sevinsin. Der işte siyasi zeka bu karşındaki insana hakaret bile edecek olsan bunun daha diplomatik yolunu kullanmak lazımdır.
Ülkenin yönetin yolu olan siyasetten bir şekilde uzak durmamız mümkün değil tabiî ki siyaseti üslubu ile yapmak, ahlaklı yapmak Türk’ün töresinden gelir.
Son günlerde hem yerelde hem de genel siyasette üslubu ile siyaset yapmayan yapamayan siyasetçiler türedi. Küfürle, hakaretle siyaset yapanlar ortalığı allak bullak etmeye başladılar. Hele Ramazan ayı içerisinde yok ben seni başbakan yaptım,sen beni akladın, sen okyanus ötesi uşağısın,sen hırsızsın, sen uyuşturucu kaçakçısısın tartışması ayyuka çıktı.
Ortada şeref pazarlıkları kol geziyor siyaset hiç bu kadar seviyesiz hale gelmemişti. Biri birine hırsız derken öbürü şerefsiz diyor. İnsanlar acaba kendinde olmayan meziyetlerle mi başkasını itham ediyor diye düşünmeden edemiyoruz.
Bu tartışmalar arasında birileri MHP’nin nerede olduğunu soruyor. Oysaki hırsızla şerefsiz kavgasının içinde olması mümkün olmayan Sayın Dr. Devlet Bahçeli siyaseti her zaman ilkeli yapmış önce ülkem sonra partim sloganı ile gündelik seviyesiz siyasete karışmamıştır. |