Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehitler anıldı. Demokrasi yürüyüşü, Gençlik Spor Merkezi'nin gönüllü gençlerinin metrelerce açtığı bayrakla, protokol ile birlikte Barbaros İlkokulu'ndan Şehitler Meydanı'na kadar yürüyerek gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Kaymakam Mintaha Sarıkaya, Belediye Başkan Vekili İsmail Kaçar, Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Ayşe Yırtıcı, Emniyet Müdürü Dursun Ergül, İl Genel Meclis Başkan Vekili Ahmet Şenses, İl Genel Meclis Üyesi Güner Taş, kamu kurum ve idare personel amirleri, siyasi partilerin yönetim personelleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan program, Rasim Kara hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti ve Müftü Lütfü Kocatürk'ün duası ile devam etti. Hüseyin Onbaşı Camii imamı Hüseyin Lüly ve Kuran kursu öğrencilerinin şiir dinletisinin ardından, Kaymakam Mintaha Sarıkaya'nın konuşmasıyla darbe gecesini canlandıran film gösterildi. Program, sela'nın tüm Türkiye ile eş zamanlı okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi