Kırıkkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen kabul töreni, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve eşi Elif Makas’ın ev sahipliğinde MKE Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Törene il protokolü ve halkın katılımı yoğundu.

Vali Mehmet Makas, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk tarihine altın harflerle yazılmış bir zafer olduğunu vurgulayarak, bu büyük zaferin Türk ordusunun dünya çapında gösterdiği üstün savaş sanatıyla kazanıldığını belirtti. Ayrıca, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığında kazanılan bu zaferin, Türk milletinin bağımsızlığını devam ettirme kararlılığının bir simgesi olduğunu dile getirdi.

Vali Makas, konuşmasının sonunda katılımcılara teşekkür ederek günün anısına pasta kesme töreni gerçekleştirdi. Programa Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, şehit yakınları, gaziler, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: Kırıkkale Valiliği