Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  yürütülen Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda şehrimize özgü Akıllı Şehir çalışmalarının bir strateji doğrultusunda planlanabilmesi ve gerekli yetkinliğin kazanılması kapsamında Kırıkkale  Valiliği Konferans Salonunda 11.10.2024 tarihinde Akıllı Şehir Dönüşüm toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Mustafa ERKAYIRAN’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Bakanlığın Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı  Dr. Akın KISA tarafından akıllı şehir çalışmaları ile ilgili genel bilgilendirme yapılmıştır. Bakanlığımızdan, Akıllı Şehirler Daire Başkanı Dursun Yıldırım BAYAR, Bakanlık çalışanları Bestami KARA, Eda ŞENGÖR ve Murathan KÜÇÜKSARAÇ’ın katılımlarıyla gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkanlıklarımızdan katılım sağlandı.F B I M G 1728907550631

Söz konusu toplantıda; akıllı şehirlerin, sürdürülebilir kalkınma ve yaşam kalitesinin artırılması gibi hedeflere sağladığı katkılar hakkında bilgiler verilmiş olup teknolojinin kullanımıyla birlikte şehirlerin daha verimli, güvenli, geliştirilmiş ulaşım ve altyapı, yeni ekonomik kalkınma fırsatları ve çevre dostu hale getirilebileceği konuları üzerinde durulmuştur.

F B I M G 1728907557050

Kaynak: Haber merkezi