I M G 20241005 W A0023-1I M G 20241005 W A0020I M G 20241005 W A0019I M G 20241005 W A0012

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde Sulakyurt İlçe Emniyet Amirliğince alkollü araç kullananlara yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.

Alkol simülasyon gözlüğü kullanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ayrıca vatandaşlara trafik kuralları hakkında da bilgiler verilerek ekipmanların da tanıtımı yapıldı.

Sulakyurt İlçe Emniyet Amirliği Trafik Denetleme Büro Amirliğince vatandaşların yoğun bulunduğu ilçe meydanında "Hayatla Yarışılmaz" standı kuruldu.

Görevli Polis Memuru Deniz Mutlu tarafından standı ziyaret eden vatandaşlar ve öğrencilere trafik kuralları, trafik levha ve işaretleriyle ve diğer trafik kurallarıyla ilgili teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Öte yandan alkollü araç kullanılmasının önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlara alkol simülasyon gözlüğü takıldı. Alkolün neden olduğu bulanık görme, çift görme, odaklanma zorluğu, reaksiyon süresinin artması gibi etkilerini gören vatandaşlar gözlükle zor anlar yaşadı.

Alkol gözlüğünü takanlar, yerde bulunan topu ne yaptılarsa kaleye ulaştıramadı.

Bazı vatandaşlar ise topa vururken düşme tehlikesi geçirdi.

Polis Memuru Deniz Mutlu yaşananlar karşısında sürücülerin alkollü iken araç kullanmamaları gerektiğini ve alkollü şekilde araçla trafiğe çıkanların nesneleri çift gördüğünü belirterek, alkol almamalarını ve alkollü olarak araç kullanmamaları tavsiyesinde bulundu.

Etkinliğe katılan İlçe Emniyet Amiri Reyhan Demiray da vatandaşlarla bir süre sohbet ederek trafik kurallarının önemini bir kez daha hatırlattı, zaman zaman bu tür bilgilendirici eğitimlerin devam edeceği bilgisini aktardı.

Gün boyu süren etkinlikte uygulamadan büyük memnuniyet duyan vatandaşlar da merak ettikleri çeşitli sorulara da bu vesile ile cevap bulmuş oldu.

Kaynak: Haber merkezi