TUSAŞ Kahramankazan tesisinde terör saldırısı gerçekleştirildi. Giriş kapısında canlı bomba patladıktan sonra güvenlik güçleri ile çatışma çıktı. Çatışma devam ediyor, rehineler olduğu belirtiliyor.

                                                             

Ankara TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde terör saldırısı gerçekleştirildi. Çatışma devam ediyor. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği gelen bilgiler arasında. Olay yerine çok sayıda özel harekat polisinin sevk edildiği öğrenilirken, canlı bomba saldırısının olduğu iddia edildi.

Tusas Acilimi Ne Tusas Nerede 17964363 3647 Amp

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya‘dan ilk açıklama geldi:

“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da şunları söyledi:

“Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun.”

Saldırı düzenlenen TUSAŞ’ta 5. nesil savaş uçağı KAAN üretiliyor.

Kaynak: BHA