Kesikköprü Kasabasında Karbonmonoksit Zehirlenmesi: Anne ve 2 Çocuk, Karakeçili Devlet Hastanesinde Tedavi Altına Alındı

Altbaşlık: Kırşehir'in Kesikköprü kasabasında sobadan çıkan karbonmonoksit gazı, aileyi zehirledi; 112 Acil Merkezi aranarak yapılan çağrıyla hemen müdahale edildi.

Kırşehir, Tarih - Kesikköprü kasabasında yaşanan acil durumda, bir aile sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilendi. Anne ve 2 çocuk, kusma ve mide rahatsızlıklarıyla başvurarak 112 Acil Merkezi'ne yardım talebinde bulundu. Hemen harekete geçen sağlık ekipleri, Kesikköprü'nün yakınındaki Karakeçili Devlet Hastanesi'ne hastaları ambulansla sevk etti.

Olayın Gelişimi:

Olay, ailenin evinde sobadan sızan karbonmonoksit gazının neden olduğu rahatsızlıkla başladı. Kusma ve mide rahatsızlığı yaşayan anne ile 2 çocuk, durumu fark ederek 112 Acil Merkezi'ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri, hızla olay yerine ulaşarak ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Karakeçili Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından, hastaların durumu stabil hale getirildi. Ancak, daha detaylı müdahale ve takip için Kırıkkale'deki bir sağlık kurumuna sevk edilmelerine karar verildi.

Kırıkkale'ye Sevk İşlemi:

Karakeçili Devlet Hastanesi'nde alınan ön tedaviden sonra anne ve çocukları, Kırıkkale'deki uzman bir sağlık merkezine sevk edildi. Bu süreçte ailenin sağlık durumunun yakından takip edilmesi için gerekli önlemler alındı.

Olay, soba kullanımının beraberinde getirdiği riskleri bir kez daha gündeme getirirken, yetkililer vatandaşları soba kullanımı konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: Haber Merkezi