Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 31 yıl geçti. KESK Kırıkkale Şubeler Platformu ve Eğitim Sen Şube Başkanı Ayşe Avcı, katliamın yıldönümünde bir açıklama yaparak Sivas katliamını ve arkasındaki güçleri unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

Açıklamada, Sivas katliamının insani değerlerini yitirmemiş herkesin yüreğini kanatmaya devam ettiği vurgulandı. Farklı inançları, kültürleri ve kimlikleri tehdit olarak gören otoriter zihniyetin yaşananları lanetlemek yerine normalleştirme çabası içinde olduğu ifade edildi. Firari sanıkların yıllarca bulunmaması, katillerin korunması ve ödüllendirilmesi gibi insanlık suçları kınandı.

KESK, insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olamayacağını belirterek, firari sanıkların zaman aşımından yararlandırılmasını eleştirdi. Laiklik karşıtı politikaların devam ettirildiği, toplumsal ilişkilerin dinsel referanslarla şekillendirilmeye çalışıldığı ve kutuplaştırma siyasetinin sürdürüldüğü ifade edildi.

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu, karanlığa teslim olmayacaklarını, farklılıklarını koruyacaklarını ve adaleti, özgürlüğü savunmaya devam edeceklerini belirtti. Katliamlara, ölümlere alışmayacaklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı. Özgür, eşit, demokratik ve laik bir ülkede barış içinde bir arada yaşama mücadelesini sürdüreceklerini açıkladı.

Açıklama, Sivas Katliamı'nda ve diğer katliamlarda yaşamını yitirenlerin saygıyla anılması ile sona erdi.

Kaynak: Eğitim-SEN