Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde, 2024 yılı boyunca riskli alanlarda bitki sağlığını korumak amacıyla 14 adet feromon tuzağı kuruldu. Bu çalışma, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 Yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında, Kırıkkale Tarım Orman İl Müdürlüğü rehberliğinde Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirildi.

Kurulan tuzaklar arasında 4 adet elma iç kurdu, 1 adet elma yaprak bükeni, 2 adet domates güvesi, 5 adet sarı yapışkan tuzak ve 2 adet mavi yapışkan tuzak bulunuyor. Bu tuzakların düzenli kontrolleri yapılarak bitki zararlılarının popülasyon yoğunlukları takip edilmekte ve hastalık zararlılarıyla doğru zamanda mücadele edilmesi için üreticiler eş zamanlı olarak bilgilendirilmektedir.

Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü, bölgedeki sebze ve meyve üretim alanlarında hastalık, zararlı ve gelişim kontrollerini belirli aralıklarla yaparak, üreticilere teknik destek sağlamaktadır. Üreticilere karşılaştıkları herhangi bir problemle ilgili ilçe müdürlüğünden teknik destek alabileceklerini hatırlatan müdürlük, bereketli bir üretim sezonu diledi.

Kaynak: Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü