Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesi, nohut tarımında önemli adımlar atmaya devam ediyor. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kırıkkale Tarım Orman İl Müdürlüğü'nün 2021, 2022 ve 2024 yıllarını kapsayan Nohut Üretimini Geliştirme TAKE Projeleri kapsamında, ilçede toplam 69 çiftçiye Aksu, Azkan ve Arda türlerinden oluşan 14.250 kg hibeli nohut tohumu dağıtıldı. Bu tohumlar, toplam 950 dekar alanda ekildi.

Aksu, Azkan ve Arda nohut türlerinin ekildiği arazilerde, teknik personel tarafından bitki gelişim süreçleri titizlikle incelendi. Hasat süreci sonunda elde edilen tatminkar verim değerleri, bu türlerin Bahşılı'nın tarım koşullarına uyum sağladığını gösterdi.

Bahşılı'da buğday ve arpa ekilişinden sonra üçüncü ürün olma özelliği taşıyan nohut tarımı, her üretim sezonunda Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü ve çiftçilerin iş birliği ile daha da geliştiriliyor. Yeni tür demostrasyon çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor.

Bu projeye katkılarından ötürü değerli çiftçiler ve biçerdöver operatörleri Suat Işık ve İbrahim Işık'a teşekkür eden Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü, bölgedeki nohut üretiminin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü