I M G 20240310 W A0129-1Balkan Camilerine destek kampanyası

Ayyıldız Yardım Derneği sünnet kampanyaları için gitmiş olduğu Balkanlardaki iki şehirde yapımı devam eden cami inşaatları için destek kampanyası başlattı.

Eski bir Osmanlı şehri olan Bulgaristan'daki Eski Zagra'ya yıllar sonra ilk defa cami inşaatına izin verildi. Bu Cami bölgede bulunan Müslümanlar ve Türkiye'deki hayırseverlerin desteğiyle tamamlanmak üzere .Ayrıca Makedonya'nın Ustrumca şehrinde bulunan Şeyh Muhammed Caminin restorasyonu yanına yapılacak olan eğitim salonu içinde kampanya açıldı.

RAMAZAN KAMPANYASI

Ayyıldız Yardım Derneği Ramazan Ayı kampanyasına başlattı. Kampanyada Kırıkkale ,Suriye Türkmen bölgesi ,Balkanlar ve Afrika olmak üzere 4 bölge yardım alanı seçildi .Balkanlarda Makedonya'ya erzak kolisi 900 TL,Kırıkkale 500 TL Afrika'da kişi başı iftar 2 dolar ve Suriye'de Türkmen bölgesi için 25 kiloluk un 350 TL üzerinden Ramazan ayı kampanyası başlatıldı. 

Ayyıldız Yardım Derneği Genel Başkanı Seyit Ahmet Acar yaptığı açıklamada ayrıca Balkanlarda Makedonya ve Bulgaristan'da Ustrumca ve Eski Zagra şehirlerinde yaşayan Müslümanların ilk defa yaptıkları Cami içinde destek kampanyalarının devam ettiğini hatırlattı.

I M G 20240311 W A0001

DESTEK VERELİM

Başkan Acar yaptığı açıklamada " Dernek olarak amacımız Müslüman Türk coğrafyasına ve mazlum milletlere hayırseverlerimizin desteğiyle yardımlar götürmek milli ve manevi bağlarımızı güçlendirmek bir dindaşlarımızın ve soydaşlarımızın yalnız olmadıklarını hatırlatmaktır. Bu anlamda dernek olarak faaliyetlerimiz devam etmektedir. Hayırseverlerden uygun gördükleri yerlere yardımlarını Cami inşaatlarını ise desteklerini bekliyoruz ."şeklinde konuştu. Hayırseverlerden gelen paraların bir kısmını bu hafta ödemesi Cami inşaatları için gönderilecek.

Kaynak: Haber merkezi