Barınakta kameralar çalışmıyor, yemler kalitesiz

Kırıkkale Belediye Encümeni ve aynı zamanda Veteriner Hekim olan Ümit Duman'a Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal tarafından ilimizde bulunan sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yapması istendi .

Uzun süredir Kırıkkale'de hayvan haklarına yönelik istenmeyen olaylar olduğunu belirten hayvanseverler ve Duman'ı ziyaret ederek sorunları dile getirdiler. 

Kırıkkale'de belediye ait hayvan barınağında ciddi sorunlar olduğu ifade edilirken barınağın 3 yıldır kameralarının çalışmadığı ve ihaleye çıkılan kaliteli yem ile hayvanlara verilen yemin farklı olduğu ifade edildi.

Hasan Yaman yaptığı açıklamada son yıllarda Kırıkkale'de hayvan dostu olarak piyasaya çıkan bazı kişilerin çıkar amaçlı faaliyetlerde bulunduğunu ifade ederek bunların takip edilmesini istedi.

Ziyaret hakkında Kalehaber'e bilgi veren Hayvansever Hasan Yaman Kırıkkale Belediyesi'nin böyle bir birim kurmasından dolayı teşekkür ederken bu dünyada insanların bitkilerin ve hayvanların var olduğu ve hayvanların da yaşam kalitesinin yükseltilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ZİYARET SONRASI AÇIKLAMA 

Ziyaret sonrası Ümit Duman yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

Bugün Belediyemize ziyaretimize Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Temsilcisi Sayın Hasan Yaman ve yöneticileri Sayın Sevim Tahan ve Sinan Taşçı geldi. Belediyemizden beklentilerini dile getirdiler ayrıca bizim yapacağımız çalışmalar hakkında da kendilerine bilgi verdik. Biz hayvansever tüm dostlarımızla görüşmeye onların düşüncelerini görüşlerini alarak projerini dinlemeye herzaman hazırız. 

 Başkanımız Sayın Ahmet Önal tarafından şuanda Kırıkkalemiz de bir seferberlik ilan edildi. Kırıkkalemizi her yönden ileriye taşımak için çalışmalar hızlandı. 

Sokakta yaşayan minik dostlarımız için sağlık seferberliği başlatıldı. Köpeklerimizin aşılamaların tekrarı, iç dış parazit uygulamaları, sağlık yönünden taramaları için sokak köpeklerimizi toplayıp karantina altında sağlık taramalarını gerçekleştireceğiz.

 

Hem Kırıkkalede yaşayan vatandaşlarımız daha rahat sokaklarda gezebilecek hemde sokakta yaşayacak olan minik dostlarımızın sağlıklı olduğuna emin olacağız...

 

Biz hem insanlarımızı seviyoruz hemde hayvanlarımızı seviyoruz. 

Saygı ve Sevgilerimizle, 

Ümit Duman 

Kırıkkale Belediyesi 

Encümeni

Kaynak: Haber merkezi