I M G 2352-1

Kırıkkale Başaran Koleji, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek 2024 yılı Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) Türkiye birinciliğini kazandı. Kolejin 8. sınıf öğrencisi Mert Atay Gül, sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye genelinde birinci oldu.

“Başarı Tesadüf Değildir”

Başaran Koleji Kurucusu Onur Başaran, Mert Atay Gül’ün başarısını gururla karşıladıklarını belirterek şunları söyledi: “Mert, eğitim hayatına Başaran Koleji’nde başladı ve burada büyük bir başarı elde etti. Kendisini kutluyorum. Kırıkkale’den böyle bir birinci çıkabileceğini bize gösterdi. Biz de ‘dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’ sözünü ilham alarak yola çıkmış bir kurumuz. Sadece eğitimde değil, sporda da şampiyonlar çıkardık. Velilerimiz bize güveniyor ve bu güveni boşa çıkarmamak için çok çalışıyoruz. Kadromuza ve eğitimcilerimize çok inandık. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Mert’in lise ve üniversite hayatında da başarılar diliyorum.”

Mert Atay Gül’ün Duyguları

Türkiye birincisi Mert Atay Gül, başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Aileme, arkadaşlarıma ve üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ederim. Bu başarıda onların da payı büyük” dedi.

Okul Müdüründen Başarı Mesajı

I M G 2350-1

Okul Müdürü ise başarıyı tesadüfe bağlamadıklarını vurgulayarak, “Başarı hiçbir zaman tesadüf olamaz. Eğitim programımız ve sistemimiz sayesinde öğretmen, öğrenci ve veli arasında sürekli güncellenen akışkan bir ilişki var. Bu sistemin meyvelerini topluyoruz” dedi.

Mert’in Başarı Hikayesi

Mert’in babası, oğlunun başarısının planlı ve disiplinli çalışmaya dayandığını belirtti: “Mert, çok çalışarak değil, planlı çalışarak bu başarıyı elde etti. Beslenmesine ve uyku düzenine dikkat etti. Birinci olacağını düşünmüyorduk fakat başarılı olacağına inancımız tamdı.”

Hediyelerle Onurlandırıldı

Başarılarından dolayı Türkiye birincisi olan Mert Atay Gül’e, okul müdürü ve Onur Başaran tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Bu büyük başarı, Kırıkkale Başaran Koleji’nin eğitimdeki iddiasını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber Merkezi