Kırıkkale Başaran Koleji'nde, Sivil Savunma etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından eğitim ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Öğrencilere Afet Bilinci Kazandırıldı

AFAD ekipleri tarafından verilen eğitimde, afet anında yapılması gerekenler, tahliye sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar ve güvenli toplanma alanları hakkında bilgi verildi. Ardından tahliye tatbikatı düzenlenerek öğrencilerin ve personelin acil durumlara hazırlıklı olması sağlandı.

Gerçekçi Senaryo ile Uygulamalı Tatbikat

Tatbikat, gerçek bir acil durum senaryosu çerçevesinde yürütüldü. Okul binasında belirlenen güvenli tahliye noktalarına yönlendirilen öğrenciler, hızlı ve düzenli bir şekilde tahliye edildi. AFAD yetkilileri, tatbikatın başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, afetlere karşı bilinçli olmanın önemine vurgu yaptı.

Başaran Koleji yönetimi, AFAD ekiplerine verdikleri eğitim ve gerçekleştirdikleri başarılı tatbikat için teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin öğrenciler için büyük önem taşıdığını belirtti. Okul yetkilileri, afet farkındalığını artırmak adına benzer çalışmaların gelecekte de devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: Başaran Koleji