Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Önal, mesajında Türk milletinin bağımsızlık sevdasıyla kazandığı en parlak zaferlerden biri olan 30 Ağustos'un önemine vurgu yaptı.

Önal, "30 Ağustos, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde milletimizin destanlaştırdığı bu zafer, bağımsızlık mücadelesinin en önemli simgelerinden biridir," dedi.

Başkan Önal, Milli Mücadele'nin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 102 yıl önce büyük fedakârlıklarla yakılan bağımsızlık meşalesinin, bugün daha da güçlü bir şekilde geleceği aydınlattığını ifade etti. "Bizler de aynı bilinçle Cumhuriyetimizi sonsuza dek muhafaza edeceğiz," diye ekledi.

Son olarak, "Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bütün yurttaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum," ifadeleriyle mesajını sonlandırdı.

Kaynak: Kırıkkale Belediyesi