Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, "Olayın Aslı Ne?" programının 2. bölümünde Acısu Mezarlığı'na yönelik haciz konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Sungur, mezarlık üzerinde 33 alacaklı tarafından konulan hacizlerle ilgili halkı bilgilendirerek, bu durumu ortadan kaldıracaklarını belirtti.

Başkan Sungur, mezarlık alanının geçmiş dönemde genişletilerek 104 dönüme çıkarıldığını, ancak bu süreçte 402 bin liralık bir haciz sorununun ortaya çıktığını ifade etti. Sungur, "Ölüye saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmaz" diyerek, önceki yönetimlerin mezarlık alanına haciz konulmasına sebep olmasını eleştirdi.

Vatandaşlara güven veren Başkan Sungur, "Hiç kimsenin endişesi olmasın, bu borcu kaldıracağız. Geçmişte Acısu Mezarlığı için kazandırdığımız 104 dönümlük alanı koruyacağız. Ancak, bir parsel üzerinde 33 farklı alacaklının haczi bulunması kabul edilemez bir durum" diye konuştu.

Başkan Sungur, Yahşihan'ın emin ellerde olduğunu vurgulayarak, belediye olarak her türlü sorunun üstesinden gelmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Belediye olarak halkın haklarını savunmaya ve ilçenin geleceği için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya kararlı olduklarını belirtti.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Yahşihan Belediyesi