Kırıkkale'nin Delice ilçesinde görev yapan Belediye Başkanı Avukat Yılmaz Uyan, seçildiği günden bu yana güler yüzü ve kamu kurumlarıyla kurduğu güçlü ilişkilerle geniş bir kesimin takdirini toplamaya devam ediyor. AK Parti Genel Merkezi’nde de adından sıkça söz ettiren Başkan Uyan, son aldığı kararla bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Başkan Uyan, Delice Belediyesi'nin sosyal sorumluluk alanındaki kararlılığını gösteren önemli bir adım attı. Delice Belediyesi Misafirhanesi'ndeki 70 kişilik kız yurdunda, şehit ve gazilerin birinci derece yakınlarından hiçbir ücret alınmayacağını duyuran Uyan, ayrıca depremzede öğrencilere ve aynı aileden iki kişinin üniversitede okuduğu durumlarda %50 indirim uygulanacağını açıkladı.

Delice ilçesi, Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde birçok önemli bölüme ev sahipliği yapıyor. Öğrenciler, Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Bağcılık ve Bitki Koruma, Laborant ve Veteriner Sağlık, Sosyal Hizmetler gibi alanlarda eğitim alma imkanı buluyor.

Başkan Uyan’ın bu hamlesi, ilçedeki eğitim fırsatlarını genişletirken aynı zamanda sosyal sorumluluk bilincini de güçlendiriyor. Uyan, aldığı bu kararla Kırıkkale genelinde geniş bir kesimin takdirini kazanmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi