Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi, 6-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen 'Bilim Yaz Okulu Atölyeleri' ile gençlere hem eğlenceli hem de öğretici bir yaz deneyimi sunuyor. İlk dönem kurslarını başarıyla tamamlayan 96 öğrenci, düzenlenen sertifika töreninde katılım belgelerini aldı. Törene, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer ve Belediye Meclis Üyesi Arif Yıldırım katıldı.

Bilim Merkezi’nde, Teknoloji ve Tasarım Atölyesi, Garaj Atölyesi, Uzay ve Havacılık Atölyesi, Bilim Atölyesi, Matematik Atölyesi, Minik Mucitler Atölyesi, Müzik Atölyesi ile Robotik ve Kodlama Atölyesi gibi alanlarda uzman eğitmenler eşliğinde eğitimler veriliyor. Başkan Ahmet Önal, “Çocuklarımızın yaz aylarını dolu dolu geçirmelerini sağlıyoruz. Bu haftaki sertifika töreninde 96 öğrencimize katılım belgelerini verdik. Ay sonunda bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederim,” dedi.

Öğrenciler, Bilim Merkezi’nde sağlanan imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, burada bilimsel çalışmalar yaparken eğlendiklerini ve Belediye Başkanı Ahmet Önal'a teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Kırıkkale Belediyesi