Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, 6 Nisan 2025 Pazar günü Kültür Merkezi’nde anlamlı bir tiyatro gösterimi gerçekleşti. Depo Art organizasyonuyla sahnelenen “Bir İdam Mahkûmunun Son Günü” adlı tiyatro oyunu, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Victor Hugo’nun aynı adlı eserinden uyarlanan oyun, idam cezasına çarptırılan bir mahkûmun, bu kararı infazdan beş hafta önce öğrenmesiyle başlayan süreci sahneye taşıdı. Seyirciler, mahkûmun iç dünyasında yaşadığı psikolojik dalgalanmalara tanıklık ederken; adalet, ceza hukuku ve ölüm cezası gibi güncel ve evrensel konular üzerine düşünmeye davet edildi.

Toplumun infazları bir gösteri gibi izlemesini de sorgulayan yapıdaki oyun, etkileyici sahne dili ve oyunculuklarıyla izleyicileri derinden etkiledi. Salonun tamamını dolduran Kırıkkaleliler, oyunun sonunda oyuncuları uzun süre alkışladı.

Gösteri sonunda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Aktaş, oyunu sahneleyen Oğuz Öztaş’a teşekkür ederek, Kırıkkale’nin kültürel değerlerinden biri olan ozan Hacı Taşan’ın plağını hediye etti.

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, bu tür nitelikli tiyatro yapımlarının toplumda farkındalık yaratma açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, benzer etkinliklerin artarak süreceğini belirtti.

Kaynak: Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü