Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde yer alan ve Bayraktepe Mahallesi'ne adını veren 600 metrekarelik dev Türk bayrağı, Yahşihan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen tadilat çalışmasıyla yeniden boyanarak eski ihtişamına kavuştu. 43 ilin geçiş noktasındaki bu dev bayrak, kara yoluyla seyahat edenler tarafından rahatlıkla görülebiliyor.

2006 yılında 14 bin parke taşı kullanılarak yapılan bayrak, zamanla çevresel etkenler nedeniyle solmuştu. Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un talimatıyla başlatılan bakım çalışmaları kapsamında, dev Türk bayrağı kırmızı ve beyaz renklerine yeniden boyandı. Yaklaşık bir hafta süren tadilat sonunda, bayrak eski görkemine kavuşturularak şehre simgesel bir görüntü kazandırdı.

Özel dizaynı sayesinde bulunduğu tepenin rüzgarıyla dalgalanıyormuş gibi görünen bu dev bayrak, Kırıkkale'nin önemli bir simgesi olarak, Doğu, Karadeniz ve Güney illerinden Batı illerine kara yoluyla seyahat edenlerin dikkatini çekiyor. Anıt Bayrak, yıllar sonra yapılan bu bakımla şehrin gurur kaynaklarından biri olmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi