Kırıkkale Bozkır Dağcılık Doğa Sporları Spor Kulübü dağcıları, Türkiye'nin en yüksek ve tırmanması en zorlu dağlarından biri olan 3937 metre yüksekliğindeki Kaçkar Dağları'nda zirve yaptı. Bozdaklı dağcılar, Yukarı Kavrun Yaylası'na araçla ulaşarak oradan Mezovit'e kadar 3 saat boyunca kamp yükleriyle yürüdüler ve burada kamp kurdular. Ertesi gün sabah erken saatlerde, kuzey rotasından 5 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından zirveye ulaştılar.

Zirve sonrası tekrar inişe geçen dağcılar, kampı toplayarak toplamda 14 saat süren bir yürüyüşle Yukarı Kavrun Yaylası'na geri döndüler. İki günlük tırmanış faaliyetinin ardından Rize, Trabzon ve Giresun'da ziyaret edilmesi planlanan yerleri gezerek Kırıkkale'ye döndüler.

Bozkır Dağcılık Doğa Sporları Spor Kulübü kurucularından Mehmet Dim, "Çok zorlu ve güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. Rize'de bizi çok güzel ağırlayan ve ev sahipliği yapan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve Okul Müdürü Yavuz Yıldırımkaya'ya, tırmanışta bizlere liderlik yapan KDRK Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Ayhan'a ve KDRK Spor Kulübü sporcuları Ali Yılmaz ve Eyüp Ayhan'a teşekkür ederim," açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bozkır Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü