Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Müjdesi: Ödeme Tarihi Belli Oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen önerge, Meclis Genel Kurulu’nda oylanacak ve yasalaşacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödeme takvimi ile ilgili açıklama yaptı.

Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Kimlere Verilecek?

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye, fiilen çalışmayanların dışındaki tüm emeklilere verilecek. Bu kapsamda, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de 5 bin TL ikramiyeden yararlanacak. Bu ödeme, bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak.

Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Ne Zaman Yatırılacak?

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye, 2023 Ekim ödeme döneminde hesaplara yatırılacak. Bu ödeme, SGK, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı olmak üzere tüm emekli kurumlarını kapsayacak. Ödeme takvimi ile ilgili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Bildiğiniz gibi Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak” dedi.

Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Nasıl Yasalaşacak?

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen önerge ile yasalaşacak. Önerge, Meclis Genel Kurulu’nda oylanacak ve kabul edilecek. Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu süreç, en kısa zamanda tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi