ÇERİKLİ’DE MANEVİ BİR GÜN

İslami Değerler Külliyesi himayesindeF B I M G 1728193585587 bulunan Mukaddes Emanetler Sergisi Çerikli kasabasında Resulullâh sevdalıları ile buluştu. 

Mevlidi Nebi haftasında Çerikli Belediye Başkanı Erkan Çağlar ve Müftülük tarafından organize edilen 

Fatma Akyön Mukaddes Emanetler Koleksiyonu sergisinde Peygamber Efendimiz Sav’in Sakalı Şerifi, mübarek ayak izi, Ravza-ı Mutahhara’nın örtüsü ve birden fazla Kabe örtüsü vatandaşların ziyaretine sunuldu.

F B I M G 1728193575319

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön'ün eşi Fatma Akyön tarafından açılan Mukaddes Emanetler KF B I M G 1728193579989oleksiyonu kasabada yoğun ilgi gördü.

Çok sayıda Çerikli ve çevre köy halkı bu manevi programda bir araya geldi. Çerikli Belediye Başkanı Erkan Çaglar’ın destekleriyle yapılan organisazyonda gözyaşları sel oldu. Vatandaşların memnuniyeti göz yaşlarının akmasına ve Ramazan günü gibi muhteşem bir gün yaşamamıza sebeb oldu, sözleriyle karşılık buldu.

İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin AKYÖN; “Peygamber Efendimiz alemlere rahmet olarak gönderildi, Efendimize duyduğumuz özlem, sevgi ile emanetlerine sahip cikiyoruz, Kutsal topraklarda görev yaptığım dönemde Nisa Suresi 58’inci ayetle Kâbe anahtarı kendilerine verilen, sahabe Osman Bin Talha’nın soyundan gelen Eş Şeybe ailesi tarafindan bu emanetler bizlere emanet edildi. Çerikli bugün tarihi bir gün yaşadı. Peygamber efendimizin emanetini ve Kabenin emanetlerini konuk etti. Bu bir şeref ve manevi kazançtır.

Bunları vatandaşımızın görebilmesini, Peygamber Efendimizi daha iyi tanıyabilmeni istedik. Herkes Inu sav efendimizi tanımalı bu ziyarete açık programlarımız inşallah her yerde devam edecek. Erkan Çağlar başkanımızdan, kaymakamınız, müftümüzden böyle bir program düzenledikleri için teşekkür ediyorum” dedi

mevlidi Nebi programında misafirlere yemek ikramı yapıldı.

Kaynak: Haber merkezi