Coşku Dolu ŞölenF B I M G 1727633920557-1F B I M G 1727668101024

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesi uzun yıllar sonra bir Festival yapmanın mutluluğu yaşıyor.

F B I M G 1727668096131

 Belediye Başkanı Hilmi Şen'in gayretleri ile hayata geçen Şeyh Edebali şenlikleri coşku dolu geçti.

Mahalli ve ulusal sanatçılar akşam konserinde kalabalığa sevilen eserleri ile seslendiler .

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Balışeyh Kaymakamı Ali Kaan Tuncer ise, bu kültür şenliğinin geleneksel hale gelmesi temennisinde bulunarak, "İlçemizde bu önemli kültür şenliğinin inşallah bir gelenek haline gelip, önümüzdeki yıllarda da coşkuyla kutlanmasını temenni ederim" ifadelerini kullandı.

F B I M G 1727668098590

Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen konuşmasında, Ertuğrul Gazi ve Kayı boyunun Balışeyh ilçesine olan tarihi bağlarına değindi. Başkan Şen, "Ertuğrul Gazi'nin Kayı boyları, Söğüt ve Domaniç yöresine yerleşmeden önce bu bölgeye (Balışeyh) taşınmışlardır. Kayı Türkmenleri, yani Balışeyh, yani Şeyh Edebali, ta kendisidir" sözleriyle bölgenin tarihine dikkat çekti.

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde, belediye tarafından ilk kez düzenlenen Şeyh Edebali Kültür Şenlikleri büyük bir coşkuyla kutlandı. Şenlikler, zengin etkinlik programı ve ilçe halkının yoğun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik kapsamında çocuklara yönelik de birçok etkinlik düzenlendi. Yüz boyama ve çeşitli oyunlar, çocuklar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Ayrıca çocuklar için hazırlanan eğlenceli gösteriler, şenliğe ayrı bir renk kattı. Etkinlik alanında kurulan yöresel stantlar da ilgi odağı oldu. Özellikle yöresel lezzetler ise vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Kaynak: Haber merkezi