Kırıkkale'nin Delice Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ilçede yaşanan su sorunları hakkında kamuoyuna bilgi verildi .

Delice Belediyesi yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri yer verdi...Screenshot 20240618 222138 Chrome

Basında sosyal medyada ve kamuoyunda ilçemizde yaşanan su sıkıntısı nedeni ile yer alan haberler nedeniyle belediye başkanlığımızca açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

31 Mart seçimlerinden sonra göreve başladığımız 3 Nisan’dan itibaren DSİ ile Karpuz Köy mevkiine yer altı sularının biriktirilebilmesi amaçlı yeraltı barajı’nın yapılması konusundaki talep iletilmiş ve çalışmalar başlamıştır.

-İller bankası ile yazışma yapılmış ve görevlendirilen jeoloji mühendisi ile mevcut su depoları ve sondajlar incelenmiştir.

Mevcut sondajlara ilave olarak bayram öncesinde sondaj yapılmış, ana şebekeye su verilmeye başlanılmıştır. 

Bu çalışmalar sırasında trafo patlaması yaşanmış belediye çalışanlarımızın iki gün boyunca aralıksız çalışmasıyla depolara yeniden su verilmesi sağlanmıştır.

İlçemizde açılan Ceza İnfaz Kurumu’na Nisan ve mayıs aylarında çok sayıda tutuklu hükümlü sevk edilmesi , yeni yapılan ikinci etap Tokilerle beraber gerek konut sayılarındaki artış ve gerekse mevsimsel kuraklık sebepli aşırı bahçe sulamaları nedeniyle toplam su tüketimi nisan ayında 16.000 ton iken mayıs ayında 25.000 ton seviyesine yükselmiştir.

İlçemizde her haneye suyun ulaştırılabilmesi için vatandaşlarımızın bir süre bahçelerini sulamamaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ederiz.

Kaynak: Haber merkezi