Kırıkkale’nin Delice ilçesinde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili haberlerin artması üzerine, Delice Belediye Başkanlığı bir açıklaması yaptı.

31 Mart seçimlerinin ardından 3 Nisan'da göreve başlayan belediye yönetimi, DSİ ile birlikte Karpuz Köy mevkiine yer altı sularının biriktirilebilmesi amacıyla yeraltı barajı yapılması için talepte bulundu ve çalışmalar başlatıldı. Ayrıca İller Bankası ile yapılan yazışmalar sonucunda görevlendirilen jeoloji mühendisi, mevcut su depoları ve sondajları inceledi. Bayram öncesinde mevcut sondajlara ek olarak yeni sondajlar yapılarak ana şebekeye su verilmeye başlandı.

Çalışmalar sırasında yaşanan trafo patlaması nedeniyle kısa süreli su kesintisi yaşandı, ancak belediye çalışanlarının iki gün boyunca aralıksız çalışmasıyla depolara yeniden su verildi.

Kırıkkale’nin Delice ilçesinde açılan Ceza İnfaz Kurumu'na Nisan ve Mayıs aylarında çok sayıda tutuklu hükümlü sevk edilmesi, yeni yapılan ikinci etap TOKİ konutlarının eklenmesi ve mevsimsel kuraklık nedeniyle artan bahçe sulamaları, su tüketimini Nisan ayında 16.000 tondan Mayıs ayında 25.000 tona yükseltti.

Belediye, her haneye suyun ulaştırılabilmesi için vatandaşlardan bir süre bahçelerini sulamamaları konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyor. Vatandaşların iş birliği sayesinde su sıkıntısının en kısa sürede çözüme kavuşması hedefleniyor.

Delice Belediyesi, su sorununun çözümü için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Delice Belediyesi