Dene-Yap Teknoloji Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla düzenlenen Dene-Yap Türkiye Uygulama Sınavı, Türkiye genelinde 81 ilde 118 merkezde eş zamanlı olarak yapıldı. Bu sınav, belirli periyotlarda 3 aşamalı olarak gerçekleştirilmekte ve 800 öğrenci arasından 2 aşamada başarılı olan 200 ortaokul ve 100 lise öğrencisi olmak üzere toplam 300 öğrenci katılım göstermiştir.

30 Haziran tarihinde Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesindeki spor salonunda düzenlenen sınavın 3. aşamasında, öğrenciler "Uzay Mekiğini Güvenli Şekilde Denize İndirme" uygulamalı sınavında maharetlerini sergilediler. Sınavda başarılı olan 100 ortaokul ve 60 lise öğrencisi, okulların açılması ile birlikte 2 yıl sürecek olan eğitime başlayacaklar.

Eylül ayında başlayacak olan bu eğitim programında öğrenciler, Tasarım Üretim, Veri Üretim, Robotik Kodlama, İleri Robotik, Yapay Zeka, Nesnelerin İnterneti, Nano Teknoloji ve Malzeme Bilimi, Yenilenebilir Enerji, Havacılık ve Uzay, Siber Güvenlik ve Mobil Uygulamalar gibi 11 derste eğitim alacaklar. Bu eğitimlerde başarılı olan öğrenciler, gruplar halinde ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaya hak kazanacaklar.

Kırıkkale Gençlik ve Spor Müdürlüğü, sınavda başarılı olan tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Bu programla öğrenciler, ileri teknoloji alanlarında donanımlı bir eğitim alarak geleceğe hazırlanacaklar.

Kaynak: Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü