Bölgesel Gelişme Ulusal Strateji Belgesi'ne göre, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 2,5 milyon kişi göç etti. Göç edenlerin 450 bini ikamet değişikliği yaparken, Ankara en fazla göç alan iller arasında yer aldı. Başkent, 250-300 bin kişilik nüfus artışıyla “potansiyel küresel il” olarak sınıflandırıldı.

Bölgesel Gelişme Ulusal Strateji Belgesi‘ne göre, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası deprem bölgesinden 2,5 milyon kişi göç etti. Göç edenlerin 450 bini ikamet değişikliği yaparak adreslerini taşırken, bu da göç eden her beş kişiden birinin resmi adres değişikliği yaptığını ortaya koyuyor.

Ankara göçün merkezi oldu 

Ankara, en çok ikamet alan illerin başında geliyor. Strateji belgesindeki verilere göre, başkent yaklaşık 50 bin ikamet alırken, toplamda Ankara’ya eklenen nüfusun 250-300 bin arasında olduğu tahmin ediliyor.

Ankara “potansiyel küresel il” olarak belirlendi

Bölgesel Gelişme Ulusal Strateji Belgesi’nde yapılan değerlendirmelere göre, Ankara; İstanbul, Antalya, Bursa, İzmir ve Kocaeli ile birlikte “potansiyel küresel il” olarak sınıflandırıldı.

Belgedeki analizler, Ankara’nın gerek aldığı göç gerekse stratejik konumuyla bölgesel ve ulusal kalkınmadaki önemini ortaya koyuyor.

Bölgesel Gelişme Ulusal Strateji Belgesi’nde yapılan değerlendirmelere göre, Ankara; İstanbul, Antalya, Bursa, İzmir ve Kocaeli ile birlikte “potansiyel küresel il” olarak sınıflandırıldı. Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi’ne dair 2024-2028 dönemine yönelik stratejiler ile önceki dönem (2014-2023) araştırma sonuçlarını içeren detaylı bilgilere https://lnkd.in/dykuVyx2 adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: BHA