Türkiye'nin en büyük lastik üreticilerinden biri olan Sumitomo Rubber AKO Lastik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Petrol-İş Sendikası arasında 5 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Bunun üzerine sendikanın aldığı karar doğrultusunda, fabrikada çalışan binlerce işçi üretimi durdurarak greve başladı.

32 gündür devam eden grevde, işçiler ve sendika üyeleri fabrika kapısında gece gündüz bekleyerek haklarını almak için mücadele veriyor. Grevin sürdüğü bu süreçte, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda grevin sona ermesini ve çifte bayram yaşamak isteyen işçiler, olumlu bir sonuç elde edemedikleri için üzgün olduklarını belirtti.

Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası'nda çalışan işçiler arasında 500 Kırıkkaleli işçi de bulunuyor. Bu işçiler, Çankırı'da yaşanan grevin zorluklarını kendi aileleri ve Kırıkkale'deki sevdikleriyle paylaşıyor. Kırıkkaleli işçiler de grev sürecinde haklarını almak için kararlılıkla mücadele ediyor.

Fabrika kapısında bekleyen işçiler, adil bir sözleşme yapılana kadar grevlerine devam edeceklerini belirtiyor. Kırıkkaleli işçilerin de içinde bulunduğu bu direniş, bölgede büyük bir dayanışma ve destekle sürdürülüyor.

İHA

Kaynak: İHA