Milliyetçi Hareket Partisi'nden Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı olan Harun Ulusoy'un Aday Adaylık aşamasında direk MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi parti tabanında bir grupta şaşkınlık oluşturdu.Eleştiriye sebep oldu.

Son aylarda AK Parti'den Milliyetçi Hareket partisine geçeceği belirtilen Harun Ulusoy'un Kırıkkale MHP teşkilatıyla ve Milletvekili Halil Öztürk'le istişareler kurduktan sonra genel merkeze Kırıkkale Belediye başkan aday adaylığı için müracaat yaptığı belirtildi.

Bu müracaatın kamuoyuna duyurmasının ardından MHP'de bazı gruplar Harun Ulusoy'a karşı cephe alarak parti İçinden bir aday olmadığını ifade eden yorumlar da bulunmaya başladılar.

Milliyet Hareket partisinde uzun dönemdir mevcut Kırıkkale MHP İl Başkanı Murat Abalı Kırıkkale belediye başkan adayı olacağına kamuoyuna ve dostlarına iletiyordu .Ancak Abalı'nın son aylarda sessiz kalması partide yeni aday adaylarının gündeme gelmesine sebep oldu. Parti tabanından gelen TÜRKAV Başkanı eğitimci Özgür Şahbaz MHP Kırıkkale Belediye Başkan Aday adaylığını ilan eden ilk isim ,İkinci isim ise Harun Ulusoy oldu.

MHP'de bu ara Kırıkkale siyasetinde aktif insanların Merkez İlçe Başkanlığına giderek üye kaydı yaptırmaları dikkat çekerken İl Başkanı Murat Abalı'nın partiye emeği geçen aktif siyasetçilerden MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer ve MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Serdar Yarar'la görüşmesi partide birlik bütünlük mesajı vermesi açısından tabanda büyük bir memnuniyet oluşturdu.

Sosyal medyada yankılanan Harun Ulusoy tepki haberi..

Kırıkkale’de yaklaşan seçimler öncesinde MHP’den Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapacağı konuşulan Harun Ulusoy’a MHP tabanından büyük tepki geldi. Sosyal Medya aracılığı ile tepkilerini getiren ülkücüler Ulusoy’un Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde Alpaslan Türkeş hakkında söyledikleri ve Ülkü Ocakları ile girdiği polemik gündeme getirildi. Veli Korkmaz ve Beşir Atalay’a yakınlığı ile bilinen eski Belediye Başkan yardımcısı Ak Partili Harun Ulusoy’un MHP’den aday adayı olacağı hakkında çıkan haberlere Ülkücü camiadan büyük tepki geldi. Tepkilerini sosyal medyadan tepkilerini dile getiren ülkücüler Ulusoy’un Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde Başbuğ Alpaslan Türkeş’e hakaret ettiğini dile getirdiler.

Yapılan yorumlarda şu ifadelere yer verildi. “Harun Ulusoy Alpaslan Türkeş bulvarının ismini sildirmiş ve bununla da övünerek cennet mekân başbuğumuza hakaret etmiştir. Hatta o dönemde Ülkü Ocakları teşkilatı ile polemiğe girmiş ve ülkücü camiaya hakaret etmiştir. O dönem ocak yönetiminde bulunanlar bu olaylara şahittir. Hayati Karayol ve Mustafa Pekdoğan dönemine belediyeye alınan ülkücülere sürekli baskı yapmıştır. Başbuğumuza ve ocağımıza hakaret eden, ülküdaşlarımıza zulüm yapan bu adamın MHP’den aday adayı olmasını kabul etmiyoruz. Bu şahsı partiye davet edenler, buna göz yumanlar bu ağır vebalin altında kalırlar. Açılımın mimarı Beşir Atalay’a bu kadar yakın olan birinin MHP’de yeri yok.” Şeklinde paylaşım yaptılar.(kirikkalem.net)

Editör: Müjgan BARIŞ