F B I M G 1728759020373I M G 20241012 W A0055EBRU SANATI KÜLLİYE’DE ZİRVE YAPTI

Kırıkkale İslami DeğerlI M G 20241012 W A0063er Külliyesinde, “Damlalarla Nur, Ebru Sanatı Sergisi” büyük bir ilgiyle açıldı.

Milli ve manevi değerlerin yanında kültürel ve sanatsal etkinliklerede ehemmiyet veren İslami Değerler Külliyesi Ebru Sanat Sergisi açtı.

I M G 20241012 W A0064

Genel Başkanlığını İsmet Taş'ın, Program yapımcılığını Kadın Kolları Genel Başkanı Nur Delice'nin üstlendiği; Türk Dünyası Akademisyenler ve Bürokratlar Birliği, İslami Değerler Külliyesi, Dünya Muhabirler Birliği Türkiye Başkanlığı tarafından düzenlenen, Yönetim Kurulu Başkanlığını Bahattin Akyön'ün yaptığı İslami Değerler Külliyesi’nde gerçekleştirilen sergi 12 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 14.00’te açıldı. 

I M G 20241012 W A0054

UYGULAMALI GÖSTERİLDİ…

Kırıkkale halkının yoğun bir ilgisi ile açılan sergi, bürokratların, sivil toplum örgütlerinin, sanatçıların, bilim insanlarının, iş insanlarının ve esnaf birliklerinin katılımıyla renkli bir atmosfer oluşturdu. Sergide, Ebru Sanat Ustası Nuran Öner ve öğrencilerinin eserleri yer aldı.

I M G 20241012 W A0060

NEYZEN GÖNÜLLERİ ÇOŞTURDU

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm müdürlüğü neyzeni gönülleri çoşturdu. 

Ney eşliğinde canlı ebru yapımının da sergilendiği etkinlik, katılımcılara sanatı daha yakından deneyimleme fırsatı sundu. 

I M G 20241012 W A0065

I M G 20241012 W A0058

Bahattin Akyön açılışta yaptığı konuşmada “ Ebru sanatı, sanat olmaktan öte bir anlam taşır. Allahın birliğine işaret eder. Zira su tavası içinde yaptığınız tüm çalışmalar tek netice ve tek suret verir, aynısını yapmak mümkün değildir. Bu sabat Allahın vahdaniyet sıfatının tecelliyatıdır. İslami Değerler Külliyesi olarak sanata önem vermeye devam edeceğiz. Allahın birliğini haykıran ebru sanatının zarafetini ve derinliğini keşfetmek isteyen tüm sanatseverleri Ebru yapmak için adeta yarıştılar. Bu tür programlar Kırıkkalede çok yapılmalı. İsmet Taş ve Nur Delice hanımı tebrik ediyorum, dedi.

I M G 20241012 W A0069

 Türkiye’nin yakından taşıdığı Genel Başkan İsmet Taş “ Türkiye’nin her yerinde bu tür faaliyetlerimiz devam etmektedir. Tarafımıza gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ederiz. Kırıkkale’de ikinci programımız. Bizler güzellikler için hep var olduk. Sanatı ve sanatçıyı hep koruduk destekledik. Halkımızla bir araya getirdik,dedi

Kültür ve Turizm il müdürü Neslihan Aktaş “ Kültürel faliyetlerin desteklenmesi o branşın devamını sağlar. Bunun için kültüre, sanata ve tanıtıma çok önem veriyoruz. Kırıkkale’mizin ismini etkinlikler ile duyuruyoruz” dedi

İstikrar ve vefakârlık örneği Kırıkkaleliler Fedarasyon Genel Başkanı Cemal Sertkaya “ Kırıkkalelilik ruhunu her yere taşımaya gayret ediyoruz” dedi.

Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı STK Profesörü, duayen Ali İhsan Akkaya “ Kırıkkalenin kültürel ve sanatsal güzelliklerini bir araya getirtelim. Bir olalım, iri ve diri olalım. Biz bir olursak bizi kimse yıkamaz, dedi

 Ebru Sergi açılış törenine Kırıkkaleliler Federasyon Genel Başkanı Cemal Sertkaya, Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Akkaya, Ahmet Özkılıçoğlu, Gazeteci Yazar Lokman Köse, Abdullah Talu, Mamaktaki Kırıkkaleliler Dernek Başkanı Ayşegül Seçilir, İslami Değerler Külliyesi - Siyeri Nebi Müzesi Yönetim kurulu, Rıfat Çakir, Yusuf Karaçor ile çok sayıda misafir hazır bulundu.

Program sonunda katılımcılara ve emeği geçenlere Genel Başkan İsmet Taş tarafından teşekkür ve takdir belgesi verildi.

Kaynak: Haber merkezi