Eğitim-Bir-Sen Kırıkkale Şubesi olarak genişletilmiş İl Divan toplantısı Genel Sekreteri Talat Yavuz 'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim Birsen üyelerinden büyük ilgi gösterdiği Divan toplantısında İsrail'in Filistin'in Gazze şehrine yapmış olduğu saldırın hüznü hakimdi.

Eğitim Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yasin Pekuz yaptığı açıklamada İl divan toplantısını buruk bir şekilde yapmanın hüznünü yaşadıklarını dile getirdi.

Eğitim Bir Sen Sube Başkanı Yasin Pekuz açıklamasında şöyle konuştu;

EĞİTİM BİR-SEN BÜYÜK BİR AİLEDİR (2)Mescidi aksa‘nın tutsaklığı ve Gazze’nin hüznü altında gerçekleştirdiğimiz teşkilat buluşmamıza hoşgeldiniz şerefler verdiniz. 

Filistin  de soykırım var filistin de zülüm var , Batı medeniyeti maalesef geçmişte de bugün de hiçbir zaman gerçek anlamda demokrat, adil ve hümanist olmamıştır. Gazze’de bebekler, çocuklar, masum siviller katledilirken bir çok Avrupa ülkesi bu katliamı desteklemiş, hatta İsrail aleyhtarı gösteri yapmayı bile yasaklamışlardır. Batının sinesinden çıkmayan hilal-haçlı savaşını anlıyoruz fakat Müslüman ülkelerin sessizliğini bir türlü anlayamıyoruz.

EĞİTİM BİR-SEN BÜYÜK BİR AİLEDİR (3)Ülkemizde ise en ufak bir sorunda ortalığı ayağa kaldıran sanat camiasının,  birtakım odaların, vakıfların katliamlar karşındaki sessizliğinin bir türlü anlamıyoruz maalesef.

Medyada ilk anlarda sanki Filistin’de hiçbir sorun yokmuş her şey yolundaymış ve bir anda Filistinliler İsrail’e saldırmış gibi bir hava estirmeye çalışıldı, oysaki orada hiç durmadan devam eden bir zülüm ve bir katliam vardı. BM raporuna göre 2023 yılının ilk sekiz ayında Gazze’de savaş başlamadan önce İsrail tarafından öldürülen Filistinli sayısı 172   yaralanan veya sakat bırakılan kişi sayısı 7372 ve geçtiğimiz yılların ortalaması da bunlardan çok daha fazla.

Bizim sendikacılığımızın anayasası iyiliği emretmek kötülükten sakındırmaktır. Bu anlamda ülkemizde ve yeryüzünde nerede bir haksızlık ve zülüm varsa bu bizi ilgilendirir ve bizi harekete geçirmesi gerekir .

EĞİTİM BİR-SEN BÜYÜK BİR AİLEDİR1992 yılında kurulan Eğitim-Bir-Sen ve 1995 yılında kurulan Memur- Sen imiz vasıtasıyla ve bahsettiğimiz şuurla bir çok maddi ve manevi sorunun çözümü için ter akıttık. Bizi  bugün 1 milyon üyenin üzerine çıkaran ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu yapan şey 30 yıl önce hayali bile kurulamayan çözümlerin savunucusu ve ısrarcısı olmamızdır. 

Değerli kardeşlerimiz; medeniyet değerlerini kuşanmış Bir gelecek inşa edecek olan siz değerli öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve memurlarımızın her türlü mali ve sosyal haklarını arttırmak için gayretli mücadelemizi devam ettiriyoruz, bundan sonra da siz kıymetli temsilcilerimizin bulunduğunuz kurumlarda her zaman hakkı ve hakikati savunmanızı istirham ediyor, büyük eğitim-bir-sen ailesini daha da büyütmek için elinizden geleni yapacağınıza yürekten inanıyoruz hepinize saygılar sunuyorum.

Sağolun varolun Allah’a emanet olun

Editör: Müjgan BARIŞ