Genel Kurula CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet ÖNAL, CHP İl Başkan Yardımcısı Ferhat YILDIZ, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Demek AKYÜREK, Türk Tabipleri Birliği İl Temsilcisi Bülent YILDIZ, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Binay HAYDARDEDEOĞLU, Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Yusuf Kenan BAYRAKTAR, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Zekeriya AYTEKİN, Sosyal Demokrasi Derneği İl Temsilcisi Av. Murat ÇAKIRCA, SES İl Temsilcisi Cemal HÜDÜR, SES Çorum Şube Yöneticisi Muhammed ÇAKIR, kurumların yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Sen önceki dönem yöneticileri, emekli üyeler ve çok sayıda konuk katıldı.

5-10

Şube Başkanı Ayşe AVCI, Genel Kurul açılış konuşmasında “Sizleri Encümeni Muallimin’den, TÖS’ten, TÖB-DER’den, Eğit Sen’den, Eğitim İş’ten devraldığımız yüz yılı aşkın mücadele geleneği ve coşkusuyla selamlıyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Ayşe AVCI, “Encümeni Muallimin’den TÖS, TOB-DER’ den devraldığımız bu mücadele bayrağını yere düşürmeyeceğiz. Eğitim Sen tarihi mücadelenin tarihidir…

10-4

Eğitim Sen Türkiye’nin Aydınlık Yüzüdür. Eğitim Sen’in varlığı hukukun, adaletin, insanca yaşamın güvencesidir. Eğitim Sen eğitim ve bilim emekçilerinin, kamu emekçilerinin, işçilerin, bilim insanlarının, akademinin, haksız, hukuksuz şekilde KHK’larla ihraç edilenlerin, kadınların sesi olmaya devam edecektir. “Hak verilmez alınır” şiarı üzerine kurulan mücadele bilincimiz, gerçekliğimiz ve direnişimiz en zor koşullarda da sürecek. Eğitim Sen bütün zorluk ve engellemelere rağmen ayrım yapmaksızın bütün eğitim ve bilim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olmayı sürdürmeye devam edecektir. Eğitim Sen güneşi Türkiye’yi aydınlatmaya devam edecektir. Susmayanların, Susmayacakların Direnciyiz Biz!

9-2

İçerisinde bulunduğumuz kongre süreçlerinde yenilenerek, güçlenerek, gençleşerek, büyüterek taşımak için umudu geleceğe taşıyoruz.

Ne geçmiş tükendi ne yarınlar... Devlet güdümlü sendikaların satışından, iktidarın tek yanlı dayatmasından BIKTIYSAN, KESK var, EĞİTİM SEN var...

Haklarımız ve geleceğimiz için EĞİTİM SEN’e üye olalım…

Sözlerimi burada tamamlarken, Genel Kurulumuza gelerek dayanışma gösteren tüm Eğitim Sen dostlarına teşekkür ederim. Görev yaptığımız 3 yıl 8 ay boyunca yürütme kurulumuza gösterdiğiniz ilgi ve destekten dolayı şükran duygularımı belirtmek isterim. Genel Kurulumuzun tüm kamu emekçilerinin sendikal mücadelesine ve demokrasi mücadelesine güç katması umuduyla, Yürütme Kurulumuz adına saygılar sunuyorum. Eğitim ve bilim emekçilerinin hakları, çocuklarımızın, laik, bilimsel, ücretsiz ve demokratik eğitim hakkı için mücadele yürüten eğitim emekçilerine teşekkür ediyor, yeni dönemde sorumluluk üstlenen herkese başarılar diliyoruz…” dedi.

2-16

Daha sonra üç yılı aşkın dönemdeki çalışmalardan kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. Şube faaliyet, mali raporları, denetleme ve disiplin kurulu raporları okunup ibra edildikten sonra plaket verme törenine geçildi. Şube Başkanı Ayşe AVCI, Onursal Şube Başkanımız ve Merkez Denetleme Kurulu Üyemiz Yüksel ŞAHİN’e plaketini takdim ederken, “Uzun yıllar yönetimde Yüksel Bey’le birlikte çalıştık. Kendisinden çok şey öğrendim, öğrendik. Emekleri, mücadeleci ve yol göstericiliğini, büyük katkılarını asla unutulmayacak” dedi. Diğer plaketler verildi. Plaket töreninden sonra  seçimlere geçildi. İlçe Seçim Kurulu huzurunda yapılan seçimde, yönetim organlarına  seçilen yeni yöneticiler salonda bulunanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler...

Yeni  seçilen yürütme kurulu, İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra  görev dağılımı yapıp, çalışmalarına  başladı.

12- GÖREV DAĞILIMI

Eğitim Sen Yeni Yürütme Kurulu Görev Dağılımı;

Şube Başkanı                                        : Ayşe AVCI

Şube Sekreteri                                       : Sinan DOĞAN

Mali Sekreter                                        : Ersin ARZUMAN

Örgütlenme Sekreteri                           : İrfan YILDIRIM

Özlük Hukuk TİS Sekreteri                    : Duran DURAN

Kadın Sekreteri                                     : Seda ŞİMŞİR

Yüksek Öğretim ve Eğitim Sekreteri   : Serap SEÇİLMİŞ AKSU

Haber: Yelda Kayhan

Kaynak: Haber Merkezi