Kırıkkale basın camiasında büyük emekler veren eğitimci Habilhan Pehlivanlı, Kırıkkale Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Doktora cüppesini Prof. Dr. Hamit Pehlivanlı giydirdi.

Habilhan Pehlivanlı, "Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü'nde başlamış olduğum, 'Türkiye Sendikacılık Tarihinde Türk Metal Sendikası' başlıklı doktora tezimi bugün başarıyla savunarak 'Doktor' unvanını almaya hak kazandım. Tez jürisi kıymetli hocalarım Prof. Dr. Ömer Budak, Prof. Dr. İbrahim Mazman, Doç. Dr. Burak Kocaoğlu, Dr. Öğr. Üy. Canan Sarıyar Sezan ve Dr. Öğr. Üy. Hakan Doğan’a; bu çalışmanın ortaya çıkması sürecinde bir an olsun benden desteğini esirgemeyen kıymetli danışmanım, hocam ve değerli abim Prof. Dr. Hamit Pehlivanlı’ya sonsuz şükranlarımı sunarım," ifadelerini kullandı.

Pehlivanlı, ayrıca, "Bugün 'Kırıkkalespor’un Tarihi' başlıklı yüksek lisans tezini başarıyla savunarak 'Bilim Uzmanı' unvanını almaya hak kazanan Mustafa Ulusoy kardeşimi de tebrik ederim. Allah yolumuzu açık eylesin," diyerek, kardeşi Mustafa Ulusoy’un başarısını da kutladı.

Habilhan Pehlivanlı’nın doktorasını tamamlaması, Kırıkkale Üniversitesi camiasında sevinçle karşılandı ve eğitim alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Pehlivanlı, akademik kariyerinde gösterdiği azim ve çaba ile gençlere örnek olmayı sürdürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi