Ekşi Sözlük Erişime Engellendi

Türkiye’nin en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Ekşi Sözlük, bir kez daha erişime engellendi. Erişim engeli kararı, “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle alındı.

Ekşi Sözlük’e daha önce de 25 Şubat 2023 tarihinde aynı gerekçeyle erişim engeli getirilmişti. Ancak platform yönetiminin yaptığı itiraz sonucunda, mahkeme kararı iptal edilmişti. Fakat Ekşi Sözlük, itirazın ardından açılamadan kapanmıştı.

Ekşi Sözlük Yeni Alan Adlarına Taşındı

Erişim engeli kararının ardından Ekşi Sözlük yönetimi, platformu farklı alan adlarına taşıma kararı aldı. Bunlardan ilki olan “eksisozluk2023.com” 13 Mayıs 2023 tarihinde erişime engellendi. Sözlük yönetiminin daha sonra açtığı “eksisozluk1923.com” alan adı da kısa süre sonra erişime engellendi.

Ekşi Sözlük yönetimi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, erişim engeli kararının ayrıntılarını bilmediklerini, yetkililerden bilgi almaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca takipçilerine yeni bir alan adı verdi.

Ekşi Sözlük’te Pedofili Skandalı İddiaları

Ekşi Sözlük’te iki hafta önce ortaya çıkan bir iddia, platformda büyük bir tartışma yarattı. Platform üyesi bir yazar, bir başka üyenin kendisine gönderdiği “bebeğe istismar” görüntüleri üzerine Ekşi Sözlük’te başlık açıp tepkisini dile getirmek istediğini ancak platform tarafından engellendiğini iddia etti.

Bu iddia, sosyal medya platformu X’te de paylaşıldı ve kısa sürede büyük bir tepki topladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuyla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.

Ekşi Sözlük yönetimi ise yaptığı açıklamada, çocuk pornografisi görsellerinin platformda paylaşıldığının bir süredir farkında olduklarını, ancak sadece şikayet üzerine müdahale etme hakları olduğunu, bu tür içerikli görsellerin fark edilir edilmez yayından kaldırıldığını, hızlıca suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi