Emekli İkramiyesi Ödeme Tarihleri Belli Oldu: Kimlere ve Ne Zaman Yatırılacak?

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere verilecek 5000 TL'lik ikramiye için ödeme tarihleri belirlendi. İşte detaylar:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilere bir defaya mahsus ödenecek 5000 TL'lik ikramiyenin ödemelerine 11 Kasım Cumartesi günü başladı.

Ödeme Tarihleri:

  • SSK kapsamında aylık alanlardan aylık ödeme günü 17, 18, 19 olanlara 11 Kasım'da
  • 20, 21 ve 22 olanlara 12 Kasım'da
  • 23, 24, 25 ve 26 olanlara 13 Kasım'da
  • Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamındakilere ise 14 Kasım'da ödemeler gerçekleştirilecek.

5000 TL'lik ikramiye, çalışan emeklilere değil, sadece emekli aylığı alanlara verilecek. Dul ve yetim maaşı alanlar ise aylıktaki hisseye göre kısmi olarak bu ödemeyle desteklenmiş olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ikramiyesi uygulamasının sadece emeklilere yönelik olduğunu belirterek, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerin bu ödeme kapsamında yer almayacağını açıkladı. Dul ve yetim maaşı alanların ise ödemeleri belirli oranlarda yapılacak, çocuklu ve dul olan vatandaşlara 2500 TL, yetimlere ise 1250 TL ödeme yapılması bekleniyor.

Bu karar, emekliler arasında memnuniyetle karşılanırken, ödemelerin Kasım ayının ilk yarısı içinde hesaplara yatırılması planlanıyor. Yılbaşında emeklilerin durumunun tekrar gözden geçirilerek gerekli fedakarlıkların yapılacağı belirtildi.

Editör: Müjgan BARIŞ