Fenerbahçe, 2024-2025 sezonunun en kritik maçlarından birine çıkıyor. Fransa'da oynanan ilk maçta 2-1'lik bir mağlubiyet alan sarı-lacivertliler, İstanbul’da taraftarının desteğiyle turu geçmeyi hedefliyor. Teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, ligde Adana Demirspor karşısında aldığı galibiyetle moral buldu ve Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşı öncesi motivasyonunu artırdı.

Fenerbahçe’de yeni transferler Youssef En-Nesyri ve Allan Saint-Maximin gibi yıldız isimler, Mourinho’dan forma beklerken, sahada yer alacak ilk 11 merakla bekleniyor. Takımın sahaya Livakovic, Mert, Djiku, Çağlar, Ferdi; İsmail, Mert Hakan; Tadic, Szymanski, Saint-Maximin ve Dzeko on biriyle çıkması bekleniyor. Karşılaşmayı İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek.

Fenerbahçe'nin bu turu geçebilmesi için Lille karşısında en az iki farklı bir galibiyet alması gerekiyor. Eğer sarı-lacivertliler bu sonucu elde ederse, doğrudan play-off turuna yükselecek ve Slavia Prag-Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. İlk maçta alınan 2-1'lik yenilgi sonrasında, beraberlik ya da tek farklı bir galibiyet durumunda ise karşılaşma uzatmalara gidecek. Uzatmalarda da eşitlik bozulmazsa, tur atlayacak takımı penaltı atışları belirleyecek.

Fenerbahçe’nin Lille ile oynayacağı rövanş mücadelesi, 13 Ağustos Salı günü saat 20.00’de başlayacak. Yeni sezona büyük umutlarla giren sarı-lacivertliler, hem ligde hem de Avrupa’da başarıya ulaşmayı hedefliyor ve bu kritik maçta alacakları sonuçla Devler Ligi’ne bir adım daha yaklaşmak istiyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi