Kırıkkale Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi ve eğitimci Ferda Balkaya Çetin, dördüncü şiir kitabını yayınladı. Malatya doğumlu olan Çetin, ilk şiirlerini öğrencilik yıllarında yazmaya başladı ve yerel gazetelerde yazı ve şiirleriyle yer aldı. Kırıkkale Kültür Sanat Derneği’nin kurucusu olan Çetin, halen Kırıkkale’de özel bir kolejde çalışıyor ve ANKHABER’de yazıyor.

Çetin'in şiirleri; Acemi, Ada, Akatalpa, Artemis, Aşkın e-Hali, Ayna İnsan, Berfin Bahar, Bireylikler, Çağdaş Yaşam, Deliler Teknesi, Ekin Sanat, Eliz Edebiyat, FE Dergi, Forum Edebiyat, Hayal Bilgisi, İnsancıl, Kasaba Sanat, Körfezde Edebiyat, Lacivert, Mavi, MaviADA, Mavi Yeşil, Mortaka, Mühür, Panzehir, Süje, Şiirden, Şiir Vakti, Temrin, Tmolos Edebiyat, Tolerans, Varlık, Yaşam Sanat, Yeni Dönem gibi dergilerde yayımlandı ve antoloji ve şiir yıllıklarında yer aldı.

Sanatçı, Bartın’da ilk görev yaptığı okulu kendi adını taşıyan bir kütüphane ve sanatevine dönüştürerek sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Bu proje ile ZOKEV 2022 Eğitim Ödülüne layık görüldü.

Sanatsal sergileri arasında "Resmin Şiirle Yolculuğu," "Sanatın On Tonu," ve "Uzak Yakın Karma Sergi" bulunuyor.

Ferda Balkaya Çetin'in kitapları:

  • Bahçesini Özleyen Kıza (şiir) - Ağustos 1997
  • Bir Şarkılık Vals (şiir) – Eylül 2001
  • Ey Aklımın Yolculukları (şiir) – Nisan 2019 / Mühür Kitaplığı
  • Yeryüzü Şansı (şiir) – Temmuz 2024 / Ferfir
Kaynak: Haber Merkezi