2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. C Grubu'nda yer alan Filenin Sultanları, 1-0 geriye düştükleri maçta üstün performans sergileyerek galibiyete uzandı ve iki maçta iki galibiyetle çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

Maçın setleri şu şekilde sonuçlandı:

  • İlk set: 21-25
  • İkinci set: 25-18
  • Üçüncü set: 25-22
  • Dördüncü set: 25-15

Vargas: "Kazanmaya Devam Etmeyi Umuyoruz"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Melissa Vargas, "Kendimi çok iyi hissediyorum ancak biraz yorgunum. İkinci maçımızı da kazandığımız için çok mutluyum. Umarım kazanmaya devam ederiz." dedi.

Gizem Örge: "Çeyrek Final Hedefimize Ulaştık"

Gizem Örge de duygularını paylaştı: "Çok mutluyuz, önceliğimiz çeyrek finale yükselmekti. İlk setleri biraz uyanmak için kullanıyoruz gibi görünüyor, umarım İtalya maçında buna ihtiyacımız olmaz. Hedefimiz gruptan en iyi şekilde çıkmak ve çeyrek finalde güçlü bir şekilde madalya için mücadele etmek. Olimpiyat köyü gerçekten rüya gibi. Derya bana 'Gizem abla seni ilk defa bu kadar neşeli görüyorum' diyor. Köyün enerjisi bana çok iyi geldi. Böyle bir platformda ülkemiz için mücadele etmek harika, inşallah madalya ile hayallerime kavuşacağım."

Filenin Sultanları, bu galibiyetle çeyrek finale yükselmeyi garantiledi ve gözünü daha yüksek hedeflere dikti. Takımımızın bir sonraki maçındaki performansı merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi