Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin voleybol gururu Filenin Sultanları, çeyrek finalde Çin'i 3-2 yenerek tarihte ilk kez yarı finale yükseldi. Karar setinde gösterdikleri üstün performansla zaferi elde eden Sultanlar, yarı finalde İtalya-Sırbistan maçının galibi ile karşılaşacak.

      66B1F03E8D678Ec0C61E94E6                    

Melissa Vargas, çeyrek final maçında muhteşem bir performans sergileyerek 42 sayı ile takımına büyük katkı sağladı. Vargas'ın bu üstün performansı, takımın galibiyetinde önemli rol oynadı.

66B1F0498D678Ec0C61E94E8

Filenin Sultanları, 8 Ağustos Perşembe günü yarı finalde İtalya-Sırbistan maçının galibiyle mücadele edecek. Takım kaptanı Eda Erdem, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Ne maçtı ama... Sahada herkes elinden geleni yaptı. Maçta bir arada kaldık. Çeyrek finaller her zaman zor oluyor, Çin de iyi oynuyor ama bir arada kalmayı başardık. Yıllardır hep ucundan dönüyoruz ama sonunda ilk 4'teyiz. Daha iyi oyun da yolda. Sahada her şeyimizi ortaya koyduk. Çok mutluyum, ben gerçekten çok mutluyum. Voleybolu çok seviyorum. Benim üçüncü olimpiyatım ama bundan sonra bu takım her olimpiyatta olacak. Bende daha çok oynayanlar, benden daha çok sayı alanlar olacak," ifadelerini kullandı.

Türkiye voleybol tarihinde önemli bir başarıya imza atan Filenin Sultanları, şimdi yarı finalde de başarılarına bir yenisini eklemek için sahaya çıkacak.

Kaynak: Haber Merkezi