Filistinli Gazetecilere Destek Amacıyla Yayın Hayatına Başlayan GaZZete'den Çarpıcı İlk Sayı

İsrail'in Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı işgal ve katliamlar sırasında hedef alınan gazetecilere destek olmak amacıyla yayın hayatına başlayan GaZZete, ilk sayısını okurlarıyla buluşturdu. Dünya genelinde büyük bir soykırıma imza atan işgalciler, Filistin topraklarında yaşananların kayıt altına alınmasını engellemek için gazetecilere doğrudan saldırıyor.

Genel Koordinatörlüğünü Cahide Hayrunnisa Çiçek'in üstlendiği GaZZete, Duyarlı Medya Derneği, Basın Kulübü Derneği, ve Filistinli Gazeteciler Derneği'nin güçlü destekleriyle Filistin'de yaşanan insanlık dramını dünyaya duyurmayı hedefliyor. Gazetecilerin zorlu görevlerini yerine getirirken maruz kaldığı saldırıları ve yaşadığı zorlukları titizlikle ele alan GaZZete'nin ilk sayısı, Filistinli gazetecilere destek çağrısıyla dikkat çekiyor.

Genel Koordinatör Cahide Hayrunnisa Çiçek, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Filistin topraklarında tarihin büyük gazeteci katliamı yaşanıyor. Gazeteciler sayesinde orada nelerin olup bittiğine şahitlik ediyoruz. Bu zor görevi üstlenen gazeteci meslektaşlarımız canları pahasına katliamın tüm ayrıntılarını dünyaya aktarmaya çalışıyor."

GaZZete'nin ilk sayısı, Gazze'de yaşanan dramı dünya gündemine taşıyan Al Jazeera Gazze Büro Şefi Wael Al-Dahdouh, foto muhabiri Motaz Azaiza, Anadolu Ajansı muhabiri Hind Khoudary, gazeteci İsmail Jood gibi isimlerin tanıklıkları ve yaşadıkları trajedilere odaklanıyor.

Bu zorlu süreçte yaşamını yitiren gazetecilerin hikayelerini aktaran GaZZete, Filistinli gazetecilerin cesur duruşunu ve direnişini dünya ile paylaşarak, soykırıma karşı ses çıkarmayı amaçlıyor. İlk sayı, Filistin'de yaşananların doğru ve tarafsız bir şekilde duyurulması için mücadele eden GaZZete'nin önemli bir adımı olarak değerlendiriliyor.

Konuyla İlgili Doğru Haber İçeriklerine Buradan Ulaşabilirsiniz: https://gazzete.com.tr/

Kaynak: Haber Merkezi